замовити

  показати номер

 Україна, м. Вінниця

Izi Bro

Головна / Новини / Що таке звукознімач на укулеле? Типи та особливості

Що таке звукознімач на укулеле? Типи та особливості

Що таке звукознімач на укулеле? Типи та особливості

Для новачка вибір звукознімачів на укулеле може виявитися однією із найбільш заплутаних ситуацій, які тільки можна собі уявити. Далі обговоримо різні типи звукознімачів укулеле та способи їх використання.


Що ж таке звукознімач на укулеле? По суті, звукознімач для укулеле - електронний блок, який використовується для уловлювання звуку, що видається укулеле, його трансформації та передачі.


Підсилювач має вирішальне значення. Звук, який ви отримуєте від укулеле, буде настільки хороший, наскільки хороший звукознімач для укулеле, який ви використовуєте - незалежно від того, наскільки гарний уке. Якщо ви подаєте його на поганий підсилювач, ви втрачаєте час. Звукознімач не для всіх, і якщо ви не плануєте виступати, можливо, вони не потрібні. Ретро-підгонка вимагає ретельного розгляду, так як вона включає свердління вашого укулеле.


Звукознімачі укулеле чудово підходять для гри, вони надають звуку зовсім нового виміру. Але іноді ви стикаєтеся із проблемами, які можуть поставити вас у глухий кут.


Активні та пасивні звукознімачі


Активний або пасивний - ви виявите, що більшість звукознімачів будуть активними або пасивними. Пасивний звукознімач підключається безпосередньо до роз'єму і підсилювач виконує всю роботу зі збільшення звуку, найчастіше пропускаючи його через коробку попереднього підсилювача для балансування попереднього каскаду звуку. Активний звукознімач посилюється невеликим внутрішнім підсилювачем у інструменті, що живиться від батареї всередині укулеле, яка надає сигналу підйом та баланс. Активні звукознімачі – найпоширеніші.


Для пасивних звукознімачів потрібно, щоб вхідна гучність підсилювача була встановлена трохи вище або ще краще, щоб пропустити їх через блок попереднього підсилювача, але із точки зору тону більшість професіоналів використовують їх, оскільки вони дають більш точне уявлення про інструмент. Активні звукознімач також пов'язані із незручностями, оскільки в укулелі потрібно прорізати отвір для батареї. Вони також перестають працювати, коли батарею розряджено. Окрім того, при виборі укулеле із уже встановленим активним звукознімач пам'ятайте, що вартість хорошого стандартного пасивного звукознімач може становити від 100 у.о. Таким чином, вбудована активна система працюватиме і підійде багатьом гравцям.


На відміну від активних звукознімачів, вони не мають вбудованого підсилювача. Сигнал, який вони посилають на підсилювач, може бути слабким та різким, що призводить до погіршення загального звучання. Незважаючи на це, при використанні зовнішнього підсилювача пасивні звукознімач може відтворювати фантастичний діапазон звуку.


Пасивні звукознімачі мають високий вихідний опір - 1 МОм та більше. Більшість входів підсилювача або мікшера (за винятком входів hi-Z) очікують на щось близьке до імпедансу лінійного рівня - 100-600 Ом. Або вихід електрогітари на 1-2 ком.


Еквалайзери


Еквалайзери - активні системи звукознімачів надають набір регуляторів еквалайзера (гучність, низькі частоти, високі частоти) на бічній панелі укулеле, дозволяючи формувати звук, коли він виходить із укулеле. Це приємна функція, хоч і не обов'язкова, якщо ви не заперечуєте натомість налаштувати свій підсилювач або підсилювач. Найприємніша функція - можливість регулювати гучність, а між піснями прибирати звук. Недоліком є ще один отвір, прорізаний збоку вашого укулеле для панелі керування. Ви не побачите їх на пасивних звукознімачах й все ваше керування здійснюється із панелі еквалайзера укулеле.


Звукознімач для укулеле x2 double u0 (uo)


Як чудовий універсальний звукознімач спробуйте x2 double U0 - легко підключається, ненав'язливий звукознімач, який допоможе передати на підсилювач збалансований, природний звук. На відміну від деяких звукознімачів для укулеле, ця модель не вимагає будь-яких модифікацій вашого інструменту та підходить практично до всіх укулеле, незалежно від масштабу і може бути легко від'єднаний або залишений на місці для простоти використання. При малій вазі ви навіть не помітите, що він є, за винятком чудового звуку, що походить від підсилювача!


Простота встановлення


Встановлюється без модифікації та необхідності свердління. Надягніть цей звукознімач на укулеле на з'єднувальний блок та знову затягніть струни.


Вбудоване регулювання гучності


Виконавці можуть керувати своїм вихідним сигналом на сцені або у студії прямо за допомогою гучномовної ручки, встановленої на звукознімачі.


Ефекти


Особливості - має ефекти: хорус, ділей (затримка) та ревебрерація.


Корпус


П'єзоелемент укладено у елегантний та стильний корпус. Легке складання забезпечує максимальну тональну чутливість. Сумісний із укулеле будь-якого розміру. Звукознімач x2 double u0 підходить до всіх укулеле зі стандартною підставкою та з'єднувальним блоком - Soprano, Concert та Tenor.


Інші звукознімачі


Більшість цих підсилювачів мають регулятори гучності та тембру, хоча деякі із них мають додаткові опції, такі як хроматичний тюнер або еквалайзер для регулювання низьких, середніх та високих частот. Підсилювачі живляться від змінних батарей, часто дев'ятивольтових або батарейок розміром із монету; деякі, наприклад Mi-Si Acoustic Trio високого класу, є вбудованими та перезаряджуваними.


Розглянемо звукознімач Mi-Si. Вони розумні, оскільки вони активні, але не використовують 9-вольтову батарею. Вони мають невеликий конденсатор, прикріплений до роз'єму, який ви заряджаєте за 30 секунд від мережі, а потім він залишається зарядженим протягом декількох годин - круто! Якщо ви купуєте укулеле із уже встановленим, майте на увазі, що звукознімач ніколи не перетворить низькоякісний укулеле на щось особливе.


Корпус UK-1 із легкого дерева забезпечує посилення природного звучання вашій укулелі без будь-яких модифікацій інструменту. Використовуючи натяг налаштованих струн, UK-1 безпечно та надійно встановлюється на дужку більшості укулеле. КК-1 комплектується знімним кабелем, що легко замінюється. Коли UK-1 не використовується, його можна залишити на місці без шкоди акустичного звучання інструменту.


Варіанти системи звукознімача Kanile`a Exclusive Passive - ця система не має акумуляторної батареї та проста у використанні. Ви підключаєтеся до свого підсилювача і звукознімач живитиметься від потужності вашого підсилювача. Чим більший підсилювач, тим сильніший сигнал.


Kanile`a Exclusive Active - ця система має вбудований підсилювач і живиться від 9-вольтової батареї. Сигнал від цього звукознімач сильний і забезпечить достатню гучність незалежно від розміру підсилювача.


Kanile'a Exclusive Active із регулятором гучності - ця система аналогічна Kanile'a Active з батареєю та вбудованим підсилювачем, однак у вас є можливість регулювати гучність усередині звукового отвору. Ручка гучності маленька та ненав'язлива, що робить її легкою та непомітною.


Проаналізуйте існуючий асортимент звукознімачів на укулеле. Чи ви шукаєте звукознімач із одним п'єзоперетворювачем для збалансованого звуку, звукознімач із увімкненими підсилювачами або звукознімач, що перезаряджається.