замовити

  показати номер

 Україна, м. Вінниця

Izi Bro

Головна / Новини / Як обрати звукознімач для акустичної гітари?

Як обрати звукознімач для акустичної гітари?

Як обрати звукознімач для акустичної гітари?

Умовно кажучи, на гітарах новачка має бути легко грати. Якщо гітара робить прогрес важчим, ніж має бути, ви навряд чи захочете взяти її до рук та попрактикуватися. Це означає, що потрібно шукати низький лад - висоту, на якій струни розташовані над грифом.


П'єзо звукознімач дає широкий частотний діапазон, порівняно із магнітними типами й може давати сигнали великої амплітуди від струн. Буферні підсилювачі часто отримують живлення від шин із відносно високою напругою: близько ± 9 В, щоб уникнути спотворень через кліпінг. Менш лінійний підсилювач може бути кращим через м'які характеристики обмеження. Такий підсилювач починає спотворювати раніше, що робить спотворення менш гудіючим та менш чутним, ніж лінійніший, але менш щадний операційний підсилювач.


Дослідження показують, що більшість людей не можуть показати різницю між схемами польового транзистора та операційного підсилювача при сліпому прослуховуванні попередніх підсилювачів електричних інструментів, яке корелює із результатами формальних досліджень інших типів аудіопристроїв. П'єзо-електричні звукознімачі використовуються у поєднанні із магнітними звукознімачами для отримання ширшого діапазону доступних звуків.


Якщо це вже той тон, який ви маєте намір використати, то все готово. Якщо ж ні, то багато музикантів досягають успіху у пом'якшенні яскравіших характеристик цих звукознімачів, поєднуючи їх із звукознімачом, таким x2 double go pickup.


У кімнатах контактний прийом, швидше за все, працюватиме сам собою. Але коли він гучний, наявність датчика - єдиний спосіб, яким вашу гітару можна буде почути.


Режекторний фільтр на підсилювачі або підсилювачі може допомогти вам визначити проблемну частоту. Щоб налаштувати режекторний фільтр, потрібно збільшити гучність, доки не почнеться зворотний зв'язок. Потім повернути ручку режекторного фільтра, доки зворотний зв'язок не зникне.


Акустичні грифи позначаються як 12- або 14-ладові. Це число відноситься до кількості ладів над корпусом гітари, а не до загальної кількості ладів. На грифі із 12 ладами 13-й та 14-й лади будуть на корпусі.


Хоча п'єзоелектричні перетворювачі вважаються акустичнішими за своєю природою, вони часто можуть звучати набагато яскравіше, ніж магнітні звукознімачі. Тому що вони виявляють вібрації там, де струни найбільше щільно прилягають до гітари. Таким чином, вони мають артикуляційний, але не деревний звук після того, як підсилювач посилив і стиснув їх характер. Це може призвести до жахливого п'єзо-крякання - перевантаження, що призводить до крихкого пластичного характеру.


Акустичні струни виробляються різної товщини та товщини. Ці розміри вказані у тисячних частках дюйма. Найлегші струни - 0,010, а найважчі - 0,059. Калібр струни має великий вплив на зручність гри та звук. Більшість акустичних гітар поставляються зі струнами легкої чи середньої товщини, які також відомі як 12 чи 13.


Оскільки нейлонові струни мають тенденцію до розтягування більше, ніж сталеві, вони вимагають частішого налаштування при новій установці. Вони також більш чутливі до атмосферних змін, спричинених вологістю та температурою.


Тепер, звичайно, від положення та характеристик звукознімача залежить, чи не будуть дрібні деталі повністю затушовані будь-якими гармоніками, які додає сам звукознімач: для магнітних звукознімачів додаткові гармоніки значні та можуть маскувати більшість ефектів акустики інструменту. Для звукознімачів, які у основному є мікрофонами і дають у основному лінійний відгук, будь-які гармонії, що виникають у результаті, також присутні у вібрації струни.


Сподіваємося, що наведена вище інформація допоможе вам обрати найкращий звукознімач для акустичної гітари, що відповідає вашим вимогам. Знайте, коли справа доходить до посилення акустичної гітари, важливо реалістично розраховувати на неї. Насправді багато типів звукознімачів для акустичної гітари працюють добре.