замовити

  показати номер

 Україна, м. Вінниця

Izi Bro

Головна / Новини / Як працює звукознімач для акустичної гітари? Принцип дії та основний закон

Як працює звукознімач для акустичної гітари? Принцип дії та основний закон

Як працює звукознімач для акустичної гітари? Принцип дії та основний закон

Більшість звукознімачів (і деякі мікрофонні системи також) поставляються із підсилювачем для подальшого формування звуку. Ви часто побачите невеликі панелі управління із боків або верхньої частини гітар. Найчастіше вони мають регулятор гучності та певне формування тону. Це може бути регулятор тону або, можливо, окремі ручки різних параметрів еквалайзера. Ви також можете знайти вбудований тюнер часто хроматичний, що означає, що ви можете легко налаштувати свою гітару на альтернативні налаштування.


Теоретично аналогічні звукознімача електрогітари, магнітні звукознімачі акустичної гітари випромінюють магнітне поле навколо струн, а потім перетворюють збурення у електричний сигнал. Часто ви бачите звукознімач такого типу, встановлені під струнами у звуковому отворі акустичної гітари.


Принцип дії звукознімачів із резонаторами ґрунтується на електромагнітній індукції. Простіше кажучи, магнітне поле всередині звукознімачів вловлює вібрації сталевої гітарної струни, а потім перетворює ці вібрації на напругу, аналогічно тому, як працюють звукознімачі електрогітари. Не дивно, що звук, що створюється ними, дуже схожий на звук звукознімачів електрогітари.


Коливання струн через сідло передаються на звукознімач. Ця вібрація викличе крихітні коливання стиснення, а п'єзоматеріал перетворює ці коливання електричний сигнал. Потім цей сигнал можна надіслати на систему гучномовця, щоб весь стадіон міг почути, як ви граєте.


Звукознімач x2 double go pickup працює так само, як і звичайний звукознімач електрогітари, створюючи магнітне поле, яке потім обурюється вібраціями гітарних струн, коли ви граєте або щипнете. Так само, як звукознімач електрогітари, вони складаються із ізольованого мідного дроту, намотаного на магніт. Зазвичай ви виявите, що вони встановлені над резонаторним отвором та їх зазвичай простіше встановити, ніж інші типи звукознімачів для акустичних гітар, зазвичай потрібно тільки повернути кілька гвинтів для завершення установки. При установці звукознімача із резонаторним отвором вам не доведеться розширювати існуючий отвір!


Використання батареї для звукознімача


Для звукознімача потрібна одна батарея. Рекомендують використовувати акумулятор Duracell через оптимальну продуктивність та тривалий термін служби. Батарея забезпечує 20-30 годин роботи. Звукознімач перебуває у вимкненому стані, доки не буде вставлено кабель, який активує підсилювач. Від'єднання кабелю поверне систему у режим вимкнення та заощадить заряд батареї. Світлодіодний індикатор заряду акумулятора видно й розташований всередині звукового отвору на друкованій платі підсилювача. Якщо ваш посилений тон починає звучати викривлено, швидше за все, батарею необхідно замінити. Щоб замінити батарею, звільніть засувку на каретці для батареї, зсунувши її у бік вхідного гнізда. Вийміть акумулятор та замініть його на новий, звертаючи особливу увагу на позитивну і негативну орієнтацію усередині каретки.


Порада: Батареї можуть протікати, якщо їх не використовувати протягом тривалого часу. При заміні батареї напишіть на ній дату маркером, що не змивається, щоб відстежувати, як довго батарея знаходилася у гітарі.


Різниця між акустичною та електрогітарою. Фізика роботи звукознімачів


Якби вам потрібно було написати саундтрек для 20 століття, мелодію майже напевно грали б електричні гітари. Жоден інший інструмент не визначає люте бунтарство сучасності. Хто міг забути Чака Беррі, Джімі Хендрікса, The Rolling Stones або Nirvana - одних із найбільших представників гітарного року? Але якщо ви думаєте, що гра на електрогітарі залежить від відношення та спритності, подумайте ще раз: насправді це наука про електромагнетизм. Розглянемо, як ці інструменти перетворюють електричну енергію на звук.


Електрогітари живляться від електромагнетизму, точніше, від електромагнітної індукції. Це може здатися незнайомим, але ви, ймовірно, використовували його, якщо будь-коли каталися на велосипеді вночі із динамо-фарою. Динамо - генератор електроенергії, що складається із двох частин: котушки дроту, що обертається, яка обертається всередині порожнистого вигнутого магніту. Коли котушка обертається, вона прорізає поле магніту. Це змушує електрику текти через котушку. Два електричні з'єднання від котушки підключаються до лампи, та електрика, що виробляється, змушує лампу загорятися.


Це основне правило фізики, зване законом Фарадея: магнітне поле, що змінюється, виробляє електрику. Таким чином, гітарна струна вироблятиме електрику лише доти, доки змінюється магнітне поле - іншими словами, лише доти, доки металева струна рухається. Щойно струна перестає вібрувати, звук припиняється. Щодо цього електрогітара нічим не відрізняється від акустичної.


При установці звукознімача увесь блок поміщається під сідло бриджу. П'єзоматеріал розміщений усередині каналу, який є негативним провідником, а верхня частина пристрою покрита ділянкою міді, який є позитивним провідником.


П'єзодатчики, найпоширеніший тип акустичних звукознімачів, складаються із шести різних п'єзоелектричних кристалів, розташованих під бриджем гітари. Також відомі як звукознімачі під сідлом, вони були успішно реалізовані на електрогітарах, а також для створення можливостей для музикантів, яким потрібне як електричне, так і акустичне звучання однієї гітари. Як правило, вони недорогі, але відомі своєю низькою вихідною потужністю. Це може бути проблемою для тих, кому потрібні гучні, пробивні акустичні тони.


Ви, можливо, не чули про Бошан або компанії, яку він заснував, щоб отримати вигоду зі своєї витонченої ідеї, яка спочатку називалася Ro-Pat-In Corporation, потім Electro String. У результаті компанія узяла ім'я президента та співзасновника, друга Джорджа Адольфа Рікенбакера, а решта, як кажуть, вже історія. Із того часу багато інших ґрунтувалися на роботі Бошана, постійно намагаючись удосконалити та покращити звук.


Налаштування підсилювача можуть включати еквалайзер, тюнер й елементи управління для регулювання тембру. Електроніка електроакустичної гітари не тільки допомагає збільшити гучність, але й забезпечує більший контроль над звуком, що створюється у порівнянні зі стандартним акустичним інструментом. Потім підсилювач підключається до підсилювача чи деки. На цьому етапі решта операції така сама, як на електрогітарі.


Гітарний звукознімач для акустики X2 Double G0 із однією котушкою легко встановлюється без інструментів. Немає необхідності відправляти ваш улюблений інструмент на свердління, склеювання чи втручання у його роботу. Закріпіть звукознімач у звуковому отворі вашої гітари за допомогою м'яких, амортизованих затискачів та прикріпіть штекерне гніздо до штифту ременя вашої гітари за допомогою гнучкого вбудованого ременя - ви готові до роботи!