замовити

  показати номер

 Україна, м. Вінниця

Izi Bro

Головна / Новини / Звукознімач для акустичної гітари. Для чого потрібен? Основне призначення та особливості

Звукознімач для акустичної гітари. Для чого потрібен? Основне призначення та особливості

Звукознімач для акустичної гітари. Для чого потрібен? Основне призначення та особливості

Чи повинен я підключати акустичну гітару безпосередньо до акустичної системи? Більшість пабів або музичних закладів матимуть свої власні домашні звукові системи. Якщо ви співак та автор пісень, який бажає приєднатися до кола учасників, для виступу, вам може вистачити тільки гітари й мікрофона. Але це не завжди гарна ідея.


Подорожувати без нічого - здорово, покладатися на якість системи гучного зв'язку у місці проведення заходу може бути проблематично. Це тому, що, чесно кажучи, ніколи не знаєш, що отримаєш! Деякі заклади можуть мати нову систему, яка звучить приголомшливо, проте неминуче будуть такі, які будуть використовувати старі й застарілі системи, які звучать жахливо. В основному, якщо ви покладаєтеся на якість системи гучного зв'язку на об'єкті, це призведе до непередбачуваних і суперечливих результатів. Тому, якщо ви розбірливі у своєму звучанні, не рекомендується цього робити. Однак ви також повинні враховувати якість звукознімача вашої електроакустичної гітари.


Наприклад, якщо у вашого інструменту дешевий звукознімач та такий, що погано звучить, або передпідсилювач, то незалежно від того, наскільки хороша апаратура, до якої ви підключаєтеся, він все одно буде звучати погано і неприродно. Є відмінні акустичні звукознімачі й передпідсилювачі. Багато із них навіть мають вбудовані тюнери й елементи управління еквалайзером для налаштування на льоту.


Оскільки багато компаній-виробників акустики використовують електроніку таких шанованих брендів, як LR Baggs та Fishman, вам буде складно знайти сучасну електроакустику середньої цінової категорії, яка погано звучить при прямому підключенні. У цілому, цей метод вигідний, якщо вам потрібна портативна й дешева установка. Однак, як ми вже говорили, несподівана якість звуку від одного місця до іншого може означати, що він буде звучати чудово у один вечір, а в інший — погано.


Звичайно, ви можете купити свою власну акустичну систему. І це підводить нас до наступного сегменту.


Що таке портативна акустична система?


У цьому контексті портативна акустична система є проміжною ланкою між підсилювачем для акустичної гітари та повноцінною акустичною системою. І це саме те, що потрібно. Портативна акустична система - компактна й більш обтічна система, що складається із двох невеликих 8-дюймових або 10-дюймових активних динаміків та мікшера. Однак деякі далекоглядні компанії навіть інтегрують мікшери у гучномовці для більш ергономічного дизайну. Портативна акустична система Yamaha Stagepas є яскравим прикладом цього, дозволяючи знімати мікшерний пульт із заднього боку одного із корпусів динаміків. Але є й ультрасучасні колонні акустичні системи. Що складаються із підстави сабвуфера із двома розташованими зверху циліндричними динаміками, вони утворюють тонку й компактну систему.


Ці системи оманливі, оскільки вони як і раніше відтворюють багато об'ємного та детального звуку. Bose є лідером у своєму класі зі своїми системами L1, однак серія Evolve від Electro-Voice також заслуговує на увагу.


Чи потрібно купувати портативну акустичну систему?


Якщо ви самодостатній музикант, який шукає всеосяжну й керовану живу установку, портативна акустична система - компроміс. Володіючи більшою гучністю у порівнянні із акустичним підсилювачем, портативна акустична система підійде для приміщень середнього розміру. У них також є можливість посилити кілька інструментів, що відмінно, якщо ви граєте у групі. І не тільки це, ви також досягнете стабільного звуку, оскільки знаєте, чого очікувати від динаміків. Хоча вони менш гнучкі, ніж акустичні підсилювачі, із точки зору еквалайзера й ефектів, портативні акустичні системи могутніші. Недоліком є ​​те, що переносний апаратури може бути досить багато для транспортування. Окрім того, кращі системи досить дорогі.


Що таке педаль акустичного зовнішнього підсилювача?


Педалі акустичного зовнішнього підсилювача не виробляють звук самі по собі, але вони є життєздатною альтернативою акустичним підсилювачам при використанні у поєднанні із системами PA. Вкладення звуків підсилювачів у педалі - тенденція, яка у останні роки штурмом захопила світ електрогітари. Ця ідея, що дозволяє гравцям мати основні тони біля ніг, надихнула бренди на створення їх для акустичних виконавців. Як правило, педаль акустичного зовнішнього підсилювача зазвичай оснащена потужним вбудованим еквалайзером, а також регулятором посилення для управління вхідним рівнем акустичної гітари. За допомогою одного із них ви можете гнучко управляти звуком акустичної гітари до того, як він потрапить у систему гучного зв'язку. Педаль зовнішнього підсилювача Boss AD-2 - доступний та простий варіант, у той час як їх AD-10 набагато більш великий із вбудованими ефектами й навіть лупер!


Основне призначення та особливості підсилювачів для акустичної гітари


Підсилювачі для акустичної гітари за своїм призначенням аналогічні підсилювачам для електрогітар. Але коли справа доходить до того, як вони звучать, вони сильно відрізняються. Замість цього акустичний підсилювач буде оптимізований для тональних якостей звукознімача вашої електроакустичної гітари.


Звукознімач для акустичної гітари X2 Double G0 pickup спеціально налаштований й еквалайзеру не потрібен додатковий мікрофон, щоб підкреслити чистий, природний акустичний тон вашої гітари. Він також розроблений для забезпечення балансу та обсягу струн зі струнами із бронзи або фосфористої бронзи, звідси відсутність регульованих полюсних наконечників або необхідність у спеціальних струнах, придатних для нього.


Окрім того, він легкий та компактний і рука може без проблем виконувати роботу. У даний час звукознімач доступний для купівлі в Україні й залишається відмінним варіантом для тих, хто хоче особливий звукознімач для акустичної гітари.